Today.ua

Нижче за 30 грн: у супермаркетах обвалилися ціни на огірки та помідори

Овочевий сезон, на який із нетерпінням чекали українські покупці, все ж таки настав. Ціни на овочі стали знижуватися. Можна навіть сказати, що в останній тиждень ціни на огірки та помідори у супермаркетах обвалилися.

Про те, що відбувається з вартістю найпопулярніших літніх овочів, пише hvylya.

Ціни на огірки

Цього тижня ціна на огірки локально опустилася нижче за 30 гривень. Так, за 29 грн можна купити кілограм гладких огірків в ЕКО Маркеті. Огірки цього рітейлера коштують так дешево тому, що він встановив на них 40% знижки. А звичайні, не гладкі, огірки у цій мережі можна придбати по 43,90 – 49,90 грн/кг.

В інших торгових мережах ціни на огірки відчутно дорожчі. Та все ж їх не порівняти з тими, що були ще місяць тому. Так, в Ашані короткоплідні огірочки йдуть по 52,30 грн/кг, а гладкі продають за ціною 57,90. У Новусі ціни на огірки стартують від 56,99 грн/кг, а Варус пропонує цей овоч по 64,90 грн/кг і вище.

Ціни на помідори

Помідори зі знижкою можна знайти у Новусі. Там їх продають за 59,99 грн/кг. В Ашані за такою ціною томатів не знайти, проте ціни все ж таки помірні. Вартість кілограма помідорів стартує там від 61,90 грн. А ось у Варусі дешевше ніж за 64 грн помідорів не знайти.

При цьому для любителів вишуканих овочів супермаркети тримають ціни на чері – по 299 грн/кг. Приблизно стільки ж рітейлери хочуть за помідори кумато та коктейльні, а також за рожеві і жовті томати.

Нагадаємо, експерти прогнозують, що через підрив Каховської ГЕС дешевих кавунів та помідорів в Україні не буде. Принаймні цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ