Today.ua

З 1 серпня переглянуть виплати допомоги переселенцям: повний список від Мінсоцполітики

В Україні вже за кілька днів переглянуть виплати допомоги переселенцям. Багатьом громадянам скасують державну допомогу.

Про те, кому з переселенців і чому можуть скасувати державну допомогу, розповіли в інформації від Мінсоцполітики.

Отже, вже за кілька днів розпочнеться перегляд виплат переселенцям. Він відбуватиметься в два етапи: з 1 серпня та з 1 вересня.

У серпні перевірять майновий стан переселенців. Тим, у кого державна допомога, не має вирішального впливу на сімейний бюджет, виплати скасують.

Зокрема, буде відмовлено у виплаті державної допомоги таким переселенцям:

Крім того, відмовлять у допомозі громадянам, у яких житло розташоване в регіоні, де вже не ведуться активні бойові дії, та який не окуповано. Позбавлять також допомоги громадян, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

З 1 вересня почнуть позбавляти держдопомоги українців, які тривалий час перебувають за кордоном

Зокрема, буде відмовлено у виплатах громадянам, які перебувають за кордоном понад 45 діб. Але при цьому до них застосовуватиметься диференційований підхід. Тим, хто має поважні причини для перебування за кордоном, виплату допомоги не скасують.

До поважних причин належать такі:

Звісно, всі ці причини мають бути підкріплені відповідними документами.

Визначатимуть місцезнаходження переселенців за реєстром Держприкордонслужби. Там відзначено всі перетини кордону громадянами України: як виїзди за кордон, так і повернення з-за кордону.

Тим громадянам, які перебувають за кордоном з однієї з перерахованих поважних причин, слід подбати про документи, що це підтверджують. Якщо вони не будуть представлені, таких переселенців позбавлять виплат.

Нагадаємо, перша заступниця голови Мінсоцполітики Дар'я Марчак також розповіла, чому держава вирішила скоротити виплату допомоги переселенцям лише до півроку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ