Today.ua

З 1 січня по всій Україні підвищуються тарифи на тепло: опубліковано нові ціни

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, затвердила нові тарифи на тепло на 2021 рік для підприємств, які виробляють теплову енергію для населення, а також бюджетних і релігійних організацій.

Тарифи одночасно підвищили для 23 ТЕЦ і когенераційних установок, повідомляє  censor.net, посилаючись на пояснювальну записку від НКРЕКУ. Самі виробники тепла, а також НКРЕКУ пояснюють зростання тарифів на тепло такими чинниками:

Найбільше виріс тариф на тепло в ТОВ "Євро-реконструкція", яке обігріває частину столичного Лівобережжя. Там його величина зросла на 49,7%. Таким чином, платіжки тамтешніх клієнтів "поважчають" відразу в півтора рази. У комунального підприємства "Київтеплоенерго", що забезпечує теплом більшість киян, тариф виріс скромніше - на 9,8%.

Серед тих підприємств, яким затвердили найвищі цифри зростання тарифів на тепло - Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ (обидві входять у ТОВ "Нафтогаз Тепло"). Їм затвердили тарифи, відповідно, на 37,1% і 34,1% вище.

На 33,2 % зросли тарифи на тепло на Білоцерківської ТЕЦ, на 25% - в ТОВ "Сумитеплоенерго", на 24,1% - у Чернігівській ТЕЦ, що входить у ТОВ "ТехНова".

Підняли також тарифи на тепло когенераційним установкам у Хмельницькій області: Кам'янець-Подільському підприємству "Міськтепловоденергія" - на 33,5% і "Хмельницьктеплокомуенерго - на 29,3%.

 

Таким чином, після підвищення середньозважений тариф на тепло по Україні становитиме 1 121,71 гривні за Гігакалорію. За найвищим тарифом будуть змушені платити споживачі, які отримують тепло від Сєвєродонецької ТЕЦ - по 1 471,54 грн/Гкал. А найнижчою буде ціна за тепло у ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія", яка функціонує в селищі Есхар на Харківщині - 653,99 грн/Гкал.

Нагадаємо, компанія "Нафтогаз" підвищила майже на 14% ціну на газ для підприємств, що займаються виробництвом тепла. Тепер без урахування ПДВ і вартості транспортування газу вона становить 6103,1 гривні за тисячу кубометрів газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ