Today.ua

Субсидію залишити не можна повернути - Мінфін вирішить, де поставити кому

Субсидія на оплату комунальних послуг стає прерогативою тих, хто дійсно гостро її потребує. Держава затіяла безпрецедентну верифікацію одержувачів соцдопомоги, щоб відсіяти тих, хто необґрунтовано її отримує. Видання obozrevatel склало короткий список, за що можуть позбавити допомоги на оплату комунальних послуг.

За що можуть позбавити субсидії

Якщо ви живете у власному приватному будинку площею понад 200 квадратних метрів, то субсидії вам не бачити. Для квартир у багатоквартирних будинках ця вимога ще жорсткіша - не більше 120 квадратних метрів.

Якщо у вашій власності є автомобіль, якому менше п'яти років. Людина, яка змогла собі дозволити купити нову машину, а не биту "евробляху", апріорі вважається не бідною.

Якщо ви протягом останнього часу зробили покупку на суму від 50 тисяч гривень і вище.

Якщо ви не платите єдиний соціальний внесок і при цьому не перебуваєте на обліку в центрі зайнятості, як безробітний. У всіх цих випадках вам не тільки не призначать субсидію, але й можуть позбавити тієї, що була призначена. При цьому, якщо розкриється хоча б один із перерахованих вище фактів, то субсідіанта можуть змусити повернути гроші, які йому вже виплатили.

Нагадаємо, в парламенті чекає розгляду законопроект № 3613, за яким людей, що заборгували по комуналці, штрафуватимуть. Цей же законопроект містить повний перелік доходів, які будуть враховуватися при призначенні субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ