Today.ua

Тарифи на газ змусили жителів Полтавської області перекрити міжнародну автотрасу

У Полтавській області тарифи на газ змусили людей до масових акцій протесту. Трохи більше тижня тому вони виходили на площі у своїх містах. Однак з того часу нічого не змінилося, і люди вирішили перекрити міжнародну автотрасу «Київ-Харків".

Поліція Полтавської області повідомила, що місцеві жителі перекрили дорогу неподалік від села Засулля Лубенського району.

Жителі Засулля, а також деяких сіл Оржицького і Пирятинського районів, які отримують блакитне паливо від компанії "Лубнигаз", обурені січневим тарифом на газ, який їм виставили. Йдеться про тариф на розподіл газу, який мало того, що зріс удвічі, так ще й "приріс" невідомими приписками. Спроба прояснити ситуацію у керівництва компанії "Лубнигаз", яка була зроблена людьми ще наприкінці грудня, ні до чого не призвела. Очевидно, зневірившись у ефективності "майданної дипломатії", обурені клієнти компанії вирішили діяти більш радикально і перекрили трасу.

Звичайно, їхньою метою було не блокування руху по трасі, а спроба звернути увагу влади на свої проблеми.

Нагадаємо, клієнтам без лічильників виставили такі норми газу на опалення, що їм не вистачить навіть середньої зарплати, щоби розрахуватися за спожитий енергоресурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ