Today.ua

Тарифи на газ для населення зростуть вже з 1 січня: всі постачальники підняли ціни

В Україні з 1 січня зростуть тарифи на газ. Зростання цін буде доволі відчутним - від 11 до 20,5%. Після підвищення розкид за цінами також буде чималий: від 6,99 гривень за кубометр до 10,8. Такі дані опублікував інтернет-ресурс gazpravda.

55 компаній, що займаються в Україні продажем газу, вийшли на січневий ринок із новими цінами. Всі вони підвищили тарифи на газ. Однак відсотки зростання та абсолютні суми в усіх вийшли різні.

Уже другий місяць поспіль лідерство за тарифом на газ утримує компанія "Львівенергозбут". У неї січнева ціна склала 10,8 гривні за кубометр. У грудні львівські збутовики просили за газ 9,05 за кубометр, і теж були ціновими лідерами. А ось у листопаді їхні запити були набагато скромніші. З тарифом 6,62 вони посідали одну з найнижчих позицій в ціновому рейтингу. Очевидно, з приходом зими у компанії різко зріс апетит.

На другій позиції за січневими тарифами на газ йде компанія "Чернівці Газзбут". Буковинські збутовики газу готові його продавати по 9,93 за кубометр. На одну копійку дешевше готова поступитися своїм товаром компанія "Миколаїв Газзбут", що йде на третій позиції.

Найнижчий тариф на газ у січні пропонує ТОВ "Газ АП". У нього можна купити блакитне паливо за ціною 6,99 гривні за кубометр. Трохи дорожче буде торгувати цим енергоресурсом компанія Megawatt - 7,05 гривні за кубометр. І на третій позиції знизу - ТОВ "Агросинтез Трейдинг" (7,08). При цьому компанія "Нафтогаз України", яка нині продає газ 3% побутових споживачів України, тримає невеликий тариф на газ, вже традиційно знаходячись у нижній частині цінового рейтингу.

В "Нафтогазі" пояснили, що прийнятні тарифи на газ їм дозволяє утримувати оптимізація операційних витрат, а також помірна націнка на товар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ