Today.ua

Ціни на полуницю пішли вниз: скільки коштує ягода на цьому тижні

Ціни на полуницю в Україні цього тижня почали знижуватись. Це пов'язано зі збиранням урожаю в південних та центральних регіонах країни. Пропозиція на ринку збільшилася, у зв'язку з чим відпускні ціни на ягоду стали нижчими.

Якщо минулого тижня середні оптові ціни на полуницю в Україні становили 60-85 грн/кг, то вже на цьому тижні виробники полуниці вже пропонують до продажу ягоду за ціною 30-65 грн/кг, що в середньому на 36% дешевше, ніж тиждень тому.

За словами експертів, виробники змушені знижувати ціни в даному сегменті через стрімке збільшення пропозиції ягоди з місцевих господарств. При цьому попит на ягоди залишається досить стриманим. Більшість операторів ринку відзначають досить великий відсоток ягоди не найвищої якості цього сезону.

На сьогоднішній день вартість полуниці в Україні вже в середньому на 37% нижча, ніж в аналогічний період минулого року. У супермаркетах літня ягода продається у середньому по 96,45 грн за кг. На базарах полуницю, залежно від регіону, можна придбати від 70 до 80 грн за кг.

Ціни на полуницю будуть падати і надалі. У середині червня цінники мають стабілізуватися. Вітчизняна ягода поступово витіснить імпортну на ринку.

Через прохолодну та дощову весну збір урожаю полуниці стартував на 2 тижні пізніше. При цьому ягоди має бути достатньо, щоб покрити потреби споживачів.

Раніше повідомлялося, що в Україні найближчим часом різко зміниться ціна на цибулю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ