Today.ua

Українцям масово затримують субсидії: Пенсійний фонд ситуацію не коментує

З початком літнього (неопалювального) сезону більшості українців, які раніше отримували субсидії, автоматично призначили їх на літо. Однак багато одержувачів скаржаться, що субсидія перестала приходити: її немає вже другий місяць. Пенсійний фонд поки виразних роз'яснень щодо цього не дав.

Скарги на затримку субсидій масово пишуть у Facebook-акаунті ПФУ.

Так, одна із отримувачок держдопомоги повідомляє, що субсидія їй не приходить вже другий місяць поспіль. Скарги жінки у місцеве відділення Пенсійного фонду нічого не дали. Та й самі працівники ПФУ не змогли пролити світло на цю проблему. Кажуть лише, що субсидія буде, не називаючи ні причин її затримки, ні конкретної дати виплат.

"Не отримала субсидію у червні за травень та у липні за червень. Неодноразово зверталася до місцевого ПФ, сказали – у стадії розрахунку. Пенсія 2700! Чому така затримка? Як на решту пенсії після оплати комунальних виживати?", - скаржиться жінка.

Як з'ясувалося, її випадок не поодинокий. У подібній ситуації опинилися й інші українці, яким гроші припинили приходити з початком неопалювального сезону.

"Субсидія призначена, дані не змінилися, отже, автоматично має бути перепризначена на період, що не опалюється. Не отримала ні за травень, ні за червень", - пише інша жінка.

Особливо важко доводиться людям похилого віку із мізерною пенсією, яким немає звідки чекати допомоги. Вони опинилися між молотом і ковадлом: якщо заплатять за комуналку повну вартість, то їм не буде на що жити. А якщо заплатять лише частину грошей і влізуть у борги, їх можуть взагалі позбавити субсидії.

У Пенсійному фонді поки що виразних роз'яснень, чому виникла така ситуація, і коли людям почнуть виплачувати субсидії, не дали.

Нагадаємо, оновлено список громадян, яким відмовлять у субсидії: кому взагалі не варто розраховувати на допомогу від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ