Today.ua

Українцям розповіли, хто може отримати пільгу на сплату податку на землю

Згідно з українським законодавством, люди, які мають у власності землю, а також орендують земельну ділянку, зобов'язані платити податок на землю або орендну плату за користування земельною ділянкою, пише glavcom.

Використання землі в Україні є платним. Про це свідчить 206 стаття Земельного кодексу України. А в статті 269 Податкового кодексу перелічується, хто зобов'язаний платити податок на землю. До таких належать власники земельної ділянки, власники земельних паїв та землекористувачі.

За що потрібно платити податок на землю:

Підставою для нарахування податку на землю є дані, які містяться в державному земельному кадастрі. Однак при цьому деякі категорії громадян звільнені від сплати земельного податку. У статті 281 Податкового кодексу міститься перелік землевласників і землекористувачів, які мають таку пільгу.

Кому не потрібно платити податок на землю:

При цьому Податковий кодекс також роз'яснює, з якого моменту не потрібно платити податок на землю. Якщо право на пільгу настає в якомусь місяці, то вже з наступного місяця вступає в силу податкова пільга. Наприклад, якщо ви стали пенсіонером у червні, то вже з липня платити податок на землю не потрібно.

Нагадаємо, згідно з даними, озвученими главою Державної податкової служби України, за останні десять років понад 4 мільйонів українців не сплатили ні копійки податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ