Today.ua

Українцям виплатять по 2200 гривень допомоги від ООН: як подати заявку

Чимало українців можуть розраховувати на допомогу від ООН. Розмір одноразової допомоги, яку надає Агентство ООН у справах біженців, становить 2200 гривень. Щоб отримати виплату, потрібно звернутися до одного з центрів Агентства ООН, які є в регіонах України.

Про те, хто має право на виплату такої допомоги, розповіли на сайті Агентства.

На виплату допомоги від ООН у розмірі 2200 гривень можуть розраховувати люди, які мають статус ВПО, а також мешканці областей, які постраждали від бойових дій. До них, зокрема, належать такі області: Дніпропетровська, Полтавська, Сумська, Одеська, Чернігівська, Запорізька, Харківська, Черкаська та Кіровоградська.

При цьому є обов'язкова умова: претендувати на таку виплату можуть лише громадяни, які раніше жодного разу не отримували допомоги від ООН у розмірі 2200 гривень.

Щоб подати заявку на виплату допомоги, потрібно відвідати один із центрів Агентства, розташованих у регіонах України. Адреси цих центрів є на сайті Агентства. Крім того, адресу найближчого центру можна дізнатися за телефоном: 0800307711.

При цьому потрібно буде подати такі документи:

В Агентстві також зазначають: вони ніколи не просять вказувати PIN-код або СVV банківської картки, а також її дату випуску. Для зарахування грошей на картку достатньо лише її номера.

Крім того, громадянам радять особисто звертатися до офісів та регіональних центрів Агентства, а не передавати персональні дані через когось іншого. Так ви можете зберегти свою картку для виплат від розкрадання грошей і не стати жертвою шахраїв.

Допомогу по 2200 гривень може отримати кожен член сім'ї. Наприклад, сім'я із трьох осіб може розраховувати на 6600 гривень.

Нагадаємо, громадяни зі статусом ВПО отримують щомісячну державну допомогу у розмірі 2000 гривень на одного дорослого та 3000 на інваліда чи дитину. Однак у деяких випадках їх можуть позбавити виплати допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ