Today.ua

Укрзалізниця заблокувала сотні акаунтів спекулянтів: яка зараз ситуація з квитками на потяги

Спекулянти перетворили перепродаж квитків на потяги на прибутковий бізнес. Через це пасажири не можуть купити квитки на популярний напрямок за ціною перевізника, а змушені вдвічі-втричі переплачувати. Укрзалізниця вирішила викорінити це явище і вже досягла чималих успіхів.

Про це йдеться у повідомленні (https://t.me/UkrzalInfo/4797), опублікованому прес-службою Укрзалізниці.

Бізнес на перепродажі квитків набув в Україні величезних масштабів, кажуть в Укрзалізниці. Лише за останній місяць компанія заблокувала на своїх інтернет-платформах понад 600 аккаунтів спекулянтів. Ці люди скуповували десятками квитки на потяги найбільш популярних напрямків і потім утридорога перепродували їх громадянам, яким конче необхідно дістатися потрібного пункту.

Найбільш популярні у пасажирів рейси польського напрямку. І там майже завжди є проблеми із квитками. Тому громадяни, яким конче необхідно кудись дістатися, змушені переплачувати за квитки вдвічі-втричі, аби сісти на потяг. При цьому спекулянти, які викупили квиток на своє ім'я, змінюють його у фотошопі на ім'я реального пасажира. А деякі, то й зовсім не переймаються заміною імені, розраховуючи на лояльність провідників при посадці.

Однак тепер у компанії почався масовий "вилов" пасажирів, які намагаються виїхати із квитками, придбаними у перекупників. Імена провідниками ретельно звіряються. А напис, перероблений у фотошопі, легко виявляють під час сканування квитка.

 

Таким чином, лише за останні два тижні не було допущено на потяги близько двох десятків пасажирів, які намагалися виїхати за квитками, купленими у спекулянтів. Звичайно, на перший погляд, у цьому є якась частка несправедливості: карають не перекупників, а тих, хто став їхньою жертвою. Однак, якщо люди перестануть купувати квитки у спекулянтів, то їхній "бізнес" дуже швидко засохне на корені.

До того ж, Укрзалізниця домовилася з інтернет-платформою OLX про те, що там блокуватимуть усі оголошення щодо продажу квитків на потяги.

Крім того, квитки на всі найбільш популярні напрямки тепер можливі лише в системі онлайн-продажів. А викуплені квитки, які здаються назад, не одразу ж виставляють на продаж, а лише за добу до рейсу. Це також мінімізує спекулянтам можливість продати куплений квиток "наліво". 

Загалом усе це вже приносить результати. Квитків на популярні напрямки побільшало.

Нагадаємо, жіночі вагони, які нещодавно були запроваджені на Укрзалізниці як експеримент, вже завдали чимало головного болю провідникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ