Today.ua

У новому опалювальному сезоні право на субсидію матимуть лише 4 категорії громадян: хто може звернутися за допомогою

Вже у жовтні в Україні розпочнеться новий опалювальний сезон, в ході якого субсидія стане доступною більшій кількості українців. Адже в опалювальний сезон вартість комуналки підвищується, отже право на субсидію отримає більше домогосподарств.

Причому претендувати на субсидію можуть не лише власники житла, а й його орендарі, а також переселенці, які винаймають житло.

Закон виділяє 4 категорії населення, які можуть претендувати на отримання субсидії для оплати комуналки:

Субсидію можна оформити онлайн через веб-портал Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua/) або офлайн особисто відвідавши одне з відділень ПФУ.

При цьому для оформлення субсидії знадобляться такі документи:

Усіх, хто вперше звертається по субсидію, піддають ретельній перевірці. Зокрема, перевіряють достовірність даних про майновий стан членів домогосподарства. При цьому, крім свого реєстру, ПФУ також бере для звіряння дані з інших реєстрів:

Якщо під час звірки буде виявлено, що претендент на субсидію вказав невірні дані про майновий стан членів сім'ї, у державній допомозі відмовлять.

Нагадаємо, власники автомобілів мають обмежене право на отримання субсидії. Якщо автомобіль достатньо новий, або якщо в розпорядженні сім'ї є кілька старих машин, держдопомогу не дадуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ