Today.ua

В Україні тепер нові ціни на каву з молоком і цукром: як змінилася вартість ранкового напою

У багатьох українців ранок починається з кави. При цьому вживають улюблений напій у різних поєднаннях. Хтось любить чорну густу гіркувату каву. Хтось додає до неї молоко або цукор. А хтось любить, щоб у напої були всі три інгредієнти. З приходом осені ціни на каву з молоком і цукром оновилися.

Про те, скільки тепер коштує кожен з інгредієнтів цього напою, розповіла hvylya, посилаючись на дані порталу minfin.

Ціни на каву

Слід сказати, що за останній рік кавові зерна неабияк подорожчали в усьому світі. Це пов'язано із неврожаєм у країнах Латинської Америки, які є основними постачальниками кави на світовий ринок. Звичайно, не оминув цей процес подорожчання й Україну, оскільки у нас кавові зерна не ростуть, і тут ми повністю імпортозалежні.

При цьому після стрімкого зростання цін на каву протягом тривалого періоду, у вересні вони трохи знизилися. Так, упаковка вагою 120 грамів подешевшала зі 160,35 грн до 153,60. При цьому в різних торгових мережах ціни на таку упаковку дуже різняться. Так, наприклад, у Varus її вартість становить 130,90 грн. А в MegaMarket за таку саму упаковку хочуть 184,80 грн.

Ціни на молоко

Вартість молока також трохи знизилася. Таке зниження погоди в гаманці не зробило, але все ж таки покупцям приємно. Зокрема, молоко торгової марки Яготинське в упаковці обсягом 900 мл тепер коштує 37,36 грн, тоді як у серпні його ціна становила 39,85 грн.

Найдешевше коштує таке молоко у Varus – по 30,90 грн, а найдорожче воно у Novus – по 40,99 грн.

Ціни на цукор

А ось вартість цукру з приходом осені почала зростати. Втім, це не дивно. Адже до кінця літа - початку осені скорочуються запаси цього продукту, а цукор із нового врожаю з'явиться лише за місяць-два. Крім того, зараз дозріло багато фруктів, і почався активний сезон приготування компотів, джемів і варень на зиму. Все це підштовхує ціни на цукор нагору.

Втім, поки що подорожчання цукру не дуже суттєве. Так, якщо середня ціна серпня була 34,46 грн/кг, то зараз вона становить 34,52 грн.

Нагадаємо, при цьому ціни на овочі з настанням осені знизилися. Причому, деякі з них подешевшали на десятки гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ