Today.ua

Власників автомобілів залишать без субсидії: у ПФУ розповіли, хто в зоні ризику

Громадянам, які не можуть самостійно в повному обсязі сплачувати за комунальні послуги, належить субсидія від держави. Водночас, не всі сім'ї, де є автомобіль, отримають державну допомогу на оплату комуналки.

Вирішальну роль матиме вік транспортного засобу, а також кількість автомобілів, які мають члени сім'ї, повідомляє прес-служба ПФУ.

Загалом, якщо у власності членів домогосподарства є автомобіль, "вік" якого не перевищує 5 років, то така сім'я може попрощатися з мріями про субсидію. Їй державна допомога не належить у будь-якому випадку. Решту умов для отримання субсидії навіть не розглядатимуть.

При цьому не означає, що маючи кілька автомобілів, яким по 6 або трохи більше років, сім'я вже матиме право отримати субсидію. Зовсім ні. Якщо члени домогосподарства мають у власності не один, а декілька автомобілів, тоді для них діятиме інше "вікове" обмеження. Субсидію дадуть лише в тому випадку, якщо всі автомобілі мають "вік" не менше 15 років.

Але все ж таки ці "автомобільні" обмеження не спрацьовують з незаперечністю закону. У деяких випадках комісія може врахувати індивідуальні обставини, що склалися в сім'ї, та призначить їй державну допомогу.

Нагадаємо, багато громадян, які раніше отримували субсидію, отримають її на опалювальний сезон автоматично. При цьому в Пенсійному фонді повідомили, кому її автоматично не продовжать, а доведеться усе ж звернутися за допомогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ