Today.ua

Стало відомо про масовий арешт українців у Польщі: що відбувається в сусідній країні

Стали відомі подробиці прикрого інциденту, що стався з українцями за кордоном. Звідти прийшла звістка про масовий арешт українців у Польщі. Тамтешній суд позбавив волі відразу 21 українця. Поки – лише на три місяці.

Наших співвітчизників підозрюють у створенні організованої злочинної групи, яка організувала на території сусідньої країни незаконне виробництво тютюнових виробів, повідомляє trueua.info, посилаючись на інформацію від RMF FM.

Підпільних виробників цигарок затримали поліцейські прямо в організованому ними цеху у Вальбжиху. Правоохоронці виявили на місці усі очевидні ознаки незаконної підприємницької діяльності.

"У приміщенні було вилучено, зокрема, верстати для виробництва цигарок, значну кількість тютюнового листя та велику кількість виготовлених, готових до продажу пачок цигарок без акцизних марок",повідомила місцева прокуратура.

Отже, вже відбувся Окружний суд, який на вимогу прокуратури заарештував усіх співучасників строком на три місяці. Та очевидно, після завершення слідства українцям можуть загрожувати і більш тривалі строки покарання.

Нагадаємо, в Україні також зріс обсяг алкогольного і тютюнового фальсифікату. За словами нардепа Гетманцева, Україна щорічно втрачає від нелегального ринку тютюну та алкоголю до одного мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ