Today.ua

Субсидії на газ: хто та як може подати заявку на отримання допомоги від держави

Компанія Нафтогаз нагадала своїм клієнтам, що вони можуть подати заявку на отримання субсидії на газ. Допомога можна оформити як на літній період, так і на зимовий опалювальний. Розмір допомоги влітку зазвичай нижче, оскільки суми в платіжках нижче.

Подати заявку на отримання субсидії від держави можна кількома способами як особисто, так і онлайн. Подати заяву на субсидію можна в паперовому вигляді через територіальне відділення Пенсійного фонду України за місцем реєстрації або фактичного проживання, або онлайн за допомогою єдиного порталу державних послуг "Дія" і через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду.

Якщо ви зберетеся подавати документи у паперовому вигляді, то не забудьте подати декларацію про свої доходи та витрати. Від заявників також можуть вимагати договір найму (оренди) житла (за наявності); довідку про доходи (при зазначенні у декларації доходів, інформація про які відсутня у ДФС, ПФУ), або інші документи, необхідні для призначення субсидії.

Щоб подати заявку на субсидію онлайн через портал "Дія", необхідно:

Перевірити статус заявки на отримання субсидії можна на сайті Єдиного державного реєстру одержувачів субсидій Міністерства соціальної політики.

Виплата субсидій відбувається на банківські картки заявників як Ощадбанку, так і ПриватБанку. Також можна, як і раніше, отримувати допомогу готівкою у відділеннях Укрпошти.

Раніше повідомлялося, хто з українців може розраховувати на субсидію на наднормативну площу житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ