Today.ua

У Києві продають квартиру за 8 тисяч доларів: як виглядає таке житло

На фоні зростання цін не нерухомість в Україні, на сьогоднішній день можна знайти житло за ціною, яка в рази нижча за ринкову. На одному із сайтів з продажу нерухомості виставлено квартиру вартістю 8 тисяч доларів.

Об'єкт розташований у Бортничах, за 23 км від Києва. Його власник хоче продати свою "однушку" площею близько 18 квадратів за дуже низькою ціною - всього за 7950 доларів.

Смарт-житло знаходиться в новому ЖК по вул. Луговій у приватному секторі. На території ЖК ще сім схожих будівель заввишки 3-4 поверхи. За словами рієлтора, яка займається продажем цієї квартири, перші будинки цього житлового комплексу вже ввели в експлуатацію, при цьому ні сайту, на якому опубліковано документи на будівництво, ні груп у соцмережах у забудовника немає.

У будинку також поки що немає водопостачання та каналізації. Опалення у квартирах електричне. Вода зі свердловини, а каналізація - септик. Для приватних будинків септик - популярне рішення, але в багатоквартирному будинку це може стати проблемою.

Паркувальні місця обіцяють звести пізніше. І хоча будинки мають лише 3-4 поверхи, в них розмістили десятки квартир площею від 17 до 22 квадратів, а отже навантаження на комунікації буде колосальним, коли всі мешканці заселяться.

За словами адвоката Світлани Саражі, в Україні нерідко на території із приватною забудовою зводять багатоквартирні будинки. При чому всі документи та дозволи у забудовника можуть бути на руках. При цьому, навіть якщо всі документи та дозволи оформлені, ніхто не може захистити від оскарження рішень про будівництво багатоквартирного будинку в приватному секторі.

Жителі одного з приватних секторів у місті Вишневе під Києвом з 2011 року судяться із забудовником п'ятиповерхівки, яка зведена у дворі приватних будинків. Судові розгляди досі продовжуються.

Раніше повідомлялося, що у Києві крихітну квартиру з єдиним вікном над унітазом здають за 4300 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ