Today.ua

У Києві ціни на оренду квартир знову ростуть: оприлюднено найсвіжішу вартість по районах столиці

Після торішнього стрімкого обвалу, нинішнього року ціни на оренду квартир у Києві нестримно йдуть угору. За деякими позиціями вони вже вийшли на довоєнний рівень і, схоже, не думають зупинятися. При цьому розкид вартості квадратного метра орендованої нерухомості дуже високий.

Наприклад, середня вартість квадратного метра орендованої нерухомості в Печерському районі майже в 3,3 вища за вартість такої ж одиниці житлоплощі у Деснянському районі.

Сайт нерухомості ЛУН показав, як співвідносяться ціни на оренду квартир у різних районах столиці.

Найдешевші однокімнатні квартири можна орендувати в Деснянському районі. Тут середня вартість квадратного метра становить 6500 грн. А найдорожчі однокімнатні квартири пропонують орендарям у Печерському районі – по 21 250 грн за квадратний метр.

Майже так само (із невеликою відмінністю) розташувався рейтинг цін і на двокімнатне житло. Найвищі ціни на двокімнатні квартири виставляють власники такого житла у Печерському районі – по 31 875 грн. І найнижчі ціни на орендоване двокімнатне житло – у Деснянському районі (по 7 500 грн).

Неймовірно дорого хочуть за трикімнатні квартири, як уже неважко здогадатися, у тому самому елітному Печерському районі. Там за місяць проживання у трьох кімнатах в середньому доведеться віддати 45 000 грн, тоді як у Деснянському районі господарі готові впустити на свою житлоплощу всього за 9500 грн.

В абсолютних цінових лідерах в усіх трьох рейтингах фігурує Печерський район. А компанію йому у трійці лідерів складають Шевченківський та Голосіївський райони. При цьому готові брати з орендарів помірну ціну, крім Деснянського, у Дніпровському та Святошинському районах.

Нагадаємо, до кінця літа українці мають сплатити податки на житло. Платити їх треба не всім. Оподатковується лише надлишкова житлова площа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ