Today.ua

У Німеччині виник гострий дефіцит працівників: названо вакансії та зарплати для українських біженців

У Німеччині виник гострий дефіцит працівників. Стало відомо, на які вакансії та зарплати можуть розраховувати українські біженці.

Німеччина стала другою країною після Польщі за кількістю прийнятих українських біженців. Наших співвітчизників залучають вищі зарплати, ніж у багатьох інших європейських країнах. У ФРН не вистачає робочих рук, людей із професійно-технічною освітою.

Заробітні плати у Німеччині залежать від регіону проживання. Зазначено, що у західному регіоні вони вищі, ніж у східному. За рік там можна заробити приблизно на 13 тисяч євро більше.

Середня зарплата державі – 4105 євро на місяць. Проте ті, хто займається фізичною працею, одержують менше.

Рівень зарплат залежить від професії:

Максимальні заробітні плати – у топ-менеджерів та лікарів. Наприклад, анестезіологи можуть розраховувати на 9099 євро на місяць, а хірурги – на 10 196 євро на місяць.

Той, хто пройшов професійне навчання, в середньому заробляє на місяць на 700 євро на місяць більше, ніж його колега без стажування.

Економіст Моніка Шнітцер наголосила, що працівникам необов'язково знати німецьку мову. Зараз у німецьких ресторанах та готелях не вистачає понад 65 тисяч співробітників. Вони скорочують години роботи та переходять на самообслуговування через відсутність необхідної кількості офіціантів.

Загалом Німеччині потрібно 1,5 мільйона іммігрантів на рік, щоб заповнити дефіцит кадрів.

Раніше українським біженцям у Німеччині розповіли про нарахування пенсій "на пільгових умовах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ