Today.ua

У п'яти регіонах України з'явиться багато робочих місць, - Мінекономіки

У п'ятьох регіонах України незабаром з'являться десять тисяч нових робочих місць. Про це повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

Нові можливості для працевлаштування з'являться завдяки реалізації державної програми фінансової підтримки "Власна справа". Облаштування нових робочих місць передбачено у п'яти регіонах. Це столиця та Київська, Вінницька, Львівська та Рівненська області.

Тетяна Бережна уточнила, що з початку 2023 року вже є 4354 одержувачі грантів, яким нададуть грошову підтримку на понад мільярд гривень. Наголошено, що з початку дії програми держава інвестувала у розвиток малого та середнього бізнесу в Україні 1,6 млрд грн. Підприємці під час реалізації своїх бізнес-проектів створять десять тисяч нових робочих місць.

Найпопулярніші сфери, які вирішила профінансувати держава:

Серед одержувачів мікрогрантів п'ятнадцятої хвилі 37% чоловіків та 63% жінок. Близько 80% з них мають вищу освіту. Більшість планує витратити кошти на придбання обладнання, необхідного для бізнесу.

Суть програми "Власна справа"

Йдеться про один із компонентів програми грантової підтримки бізнесу єРабота, в рамках якої громадяни України можуть отримати гранти на ведення підприємницької діяльності. Передбачено кілька грантів з різними виплатами:

Держава також допомагатиме роботодавцям облаштовувати робочі місця для людей з інвалідністю І та ІІ груп. Розмір виплат складатиме:

У 2023 році в бюджеті передбачено на програму 1,8 млрд грн на 10 000 мікрогрантів. За прогнозами, вже до кінця поточного року в Україні з'явиться щонайменше 1,5 тисячі нових робочих місць.

Раніше повідомлялося, що в Україні з'явилося багато вакансій, але знайти роботу стало складніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ