Today.ua

У ПФУ розповіли, чи можна подвоїти страховий стаж, сплачуючи більше податків

В 2021 році вимоги до пенсійного стажу в Україні змінилися. Тепер, щоб вийти на заслужений відпочинок, потрібно відпрацювати до 60 років і мати не менше 27 років стажу. У Пенсійному фонді України пояснили, чи можна якось подвоїти свій стаж, щоб отримувати більшу пенсію.

На Facebook-акаунті "Пенсійний кур'єр" розміщена публікація, в якій розглядається питання страхових внесків та їх вплив на розмір пенсії.

"Мені 78 років, я підприємець. У мене було три найманих працівника. Нещодавно двоє звільнилися і стали на облік в центрі зайнятості, а третій залишився: він підприємець, тому платить свої внески. Втім, за нього я теж плачу ЄКА з мінімальною зарплатою. зараз йому 50 років. Як відіб'ється сплата внесків з двох джерел на пенсії? чи буде його стаж подвійним? ", - запитали у фахівців інформаційного агентства ПФУ.

У Пенсійному фонді пояснили, що плата страхових внесків дуже важлива для майбутньої пенсії, і кожен місяць сплачених внесків не менше від мінімальної зарплати - плюс один місяць страхування в страхову скарбничку людини.

Однак, страховий досвід визначається за календарем, тому подвоїтися він ніяк не може. Але ось на розмір зарплати кількість стажу впливає, адже його враховують для підрахунку розміру пенсії. Тут враховується і та сума, яку працівник платить за себе, і та, яку оплачує роботодавець.

Раніше повідомлялося, які категорії громадян не зможуть вийти на пенсію в 60 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ