Today.ua

У ПФУ розповіли, хто з українців має право отримувати одночасно соціальні виплати та пенсії

Деякі українці мають право на отримання одразу двох щомісячних виплат від держави – соціальної допомоги та пенсії. У ПФУ нагадали, хто входить до переліку таких отримувачів.

Так, особи, яким встановили наявність інвалідності у віці до 18 років, мають право на соціальну допомогу. Також такі громадяни можуть одночасно отримувати і пенсію за втратою годувальника, якщо вони мають право на цей, та інші види пенсій.

Соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства виплачується у розмірі:

В Україні передбачено соціальні пенсії тим особам, які не мають права на традиційну пенсію через відсутність необхідного стажу. Крім осіб з інвалідністю, до них належать неповнолітні діти до 18 років, які втратили годувальника.

Пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника за умови, що його страховий стаж у день смерті становить від 1 до 15 років залежно від віку особи.

За законом діти померлого отримують пенсію незалежно від того, чи були вони на його утриманні. На двох або більше дітей призначається 100% розміру пенсії годувальника за віком. Однак якщо пенсії з урахуванням усіх надбавок не досягає 3 і більше осіб сім'ї 150% прожиткового мінімуму, то вони держава доплатить до пенсії кошти в недостатньому недостатньому розмірі.

Раніше повідомлялося, чому багатьом українцям припинили виплату пенсій на банківські картки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ