Today.ua

У ПФУ розповіли, на які виплати від держави може розраховувати сім'я військового

В Україні під час війни передбачено фінансову допомогу дружинам та дітям військовослужбовцям. У Пенсійному фонді України розповіли, за яких умов можна розраховувати на виплати від 7,8 тис. гривень.

Таку допомогу можуть отримати сім'ї загиблих на війні бійців. Точна сума виплат для конкретної сім'ї залежить від розміру зарплати військовослужбовця та кількості дітей у сім'ї.

У разі, якщо військовослужбовець загинув від поранення, контузії чи іншої травми в боях за Україну, виплати призначаються незалежно від того, чи працює мати його  дітей, чи ні.

На сьогоднішній день, згідно з даними Міноборони України, розмір пенсії по втраті годувальника, яка виплачується сім'ї загиблого, дорівнює 70% від зарплати військового, але не може бути меншим за 7,8 тисячі гривень. Якщо в сім'ї двоє і більше дітей, то на кожного з них держава виплачуватиме по 50% зарплати загиблого бійця, але не менше 6,1 тисяч гривень.

Також відомо, що сім'я загиблого військовослужбовця має право на виплату допомоги у розмірі 15 млн гривень. Ця сума вручається не одному члену сім'ї, а поступово розподіляється між усіма його найближчими родичами порівну.

На першому етапі родичі отримують 1/5 частини від призначеної суми, а 4/5 виплачуватимуть щомісяця рівними частинами протягом наступних 40 місяців.

Як оформити заявку на виплати

Для призначення одноразової грошової допомоги члени сім'ї загиблого військового мають звернутися до РТЦК СП незалежно від місця реєстрації та написати заяву.

До заяви необхідно додати:

Раніше повідомлялося, що ще одна категорія військових отримає виплати 30 та 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ