Today.ua

Українці масово втрачатимуть пенсії: кому та за яких умов скасують виплати

В Україні з’явиться ще більше підстав для позбавлення громадян пенсій. Зокрема, виплати зможуть втратити пенсіонери, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Це станеться, якщо такі громадяни не звернуться до органів Пенсійного фонду України (ПФУ) та не підтвердять, що не отримують російську пенсію.

До Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" хочуть додати пункт про те, що українцям, які досі проживають на окупованих територіях або виїхали на підконтрольні Україні регіони, виплата пенсії здійснюватиметься виключно за повідомлення органів Пенсійного фонду про те, що їм не виплачує Росія.

Це та інші вимоги описані у законопроекті №9453. Також у новому документі пропонується доповнити перелік підстав для припинення виплати пенсії у разі:

Пенсії громадян на банківських картках спочатку блокуватимуться, а потім кошти зможуть повернути пенсіонерам, які пройдуть фізичну ідентифікацію в рамках законодавства, або нададуть докази, які не дадуть ПФУ підстав для позбавлення їх виплат.

Раніше повідомлялося, що в уряді задумалися над новою формулою розрахунку пенсій для українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ