Today.ua

Українців штрафуватимуть за встановлені кондиціонери: хто заплатить 1700 грн

Українцям придумують все нові штрафи, і незабаром громадян можуть почати штрафувати за неправильно встановлені кондиціонери. Йдеться як про жителів будинків, так і власників підприємств.

Відповідний законопроект №4619 був зареєстрований у Верховній Раді нардепом від "Слуги народу" Сергієм Гривко. За його словами, деякі громадяни розміщують кондиціонери так, що конденсат капає на голови перехожим, балкони квартир, дахи сусідніх будинків, створюючи при цьому шум. На цьому грунті виникають конфлікти і судові позови, адже ніяких вимог щодо відведення конденсату на законодавчому рівні в Україні немає, і ніяка відповідальність не передбачена.

У зв'язку з цим нардеп пропонує внести зміни до Кодексу про адміністративні порушення, і окреслити конкретні порушення, за які власників кондиціонерів будуть штрафувати.

Зокрема, пропонується затвердити список місць для відведення конденсату:

У разі відсутності шляхів відведення конденсату від кондиціонера пропонується штраф у 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 1,7 тис. грн. За повторне порушення протягом року - штраф складе вже 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 3,4 тис. грн.

Якщо законопроект буде схвалений Верховною Радою, то він набуде чинності 1 липня 2021 року.

Раніше повідомлялося, що в Україні по-новому будуть штрафувати за парковку на місцях для інвалідів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ