Today.ua

Українцям повідомили, що буде з курсом долара у вересні

Українцям повідомили, що буде з курсом долара у вересні. Економічний прогноз зробив начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий.

На думку аналітика, на початку осені не буде причин для занепокоєння. Готівковий курс долара залишиться стабільним, не очікується ні стрибків, ні падінь. У вересні американська валюта коштуватиме близько 38-39 гривень.

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий повідомив, що різниця між курсами купівлі та продажу, а також поточні коливання будуть незначними. Тому, ймовірно, немає сенсу масово купувати долари, щоб незабаром продати вигідніше – не вийде.

На думку банкіра, очікуються коливання в межах 10-30 копійок, а різниця між курсами навряд чи перевищить 25 копійок.

"На готівковому ринку валют не очікуються будь-якх системнх змін. Коридор допустимих коливань буде в межах 38-39 грн", - цитує експерта "Обозреватель".

Лєсовий вважає, що нинішнє затишшя тимчасове. Ринок перебуває в очікуванні "запаморочливих позитивних змін". Йдеться про початок реалізації Нацбанку стратегії з лібералізації ринку, яка передбачає повернення до плаваючого курсу валют та інфляційного таргетування. Вона може розпочатися вже у вересні.

Фахівець наголосив, що лібералізація ринку призведе до того, що курс в обмінних пунктах стане базовим і курсові коридори у вересні очікуються на рівні 37-40 гривень за долар.

Курс долара 29 серпня

За даними Мінфіну 29 серпня курс долара на готівковому ринку впав на 10 копійок у продажу та на 20 копійок у купівлі. Котирування становлять 37,65-38,40 грн. В обмінниках (на чорному ринку) долар продають за 38,15 грн, а купують за 38 грн.

Раніше повідомлялося, що НБУ повернув послугу купівлі валюти онлайн: поки що сервіс встиг повернути лише один банк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ