Today.ua

Українцям, що потрапили в скруту, виплачуватимуть допомогу 2220 гривень: хто може претендувати

Деякі українці, що потрапили в скруту, матимуть можливість найближчим часом отримувати грошову допомогу 2220 гривень. Таку суму виплачуватимуть їм упродовж трьох місяців.  

Ця допомога буде доступна громадянам, які постійно або тимчасово проживають на території Сумської області.  Про те, хто може претендувати на такі виплати, повідомляє благодійний фонд "Право на захист", що є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців.

Претендувати на таку виплату можуть лише ті люди, які ще не отримували міжнародної грошової допомоги, та які мають дохід на одного члена сім'ї, що не перевищує 5400 гривень. Крім того, ці люди мають належати до однієї з таких трьох категорій населення:

Але й цього ще не досить для отримання допомоги 2220 гривень. Люди, що належать до трьох вищезазначених категорій, повинні мати такі критерії вразливості:

Окремі умови діють для переселенців і тих, хто постраждав внаслідок підриву Каховської ГЕС (за умови перебування на момент катастрофи на території, що постраждала внаслідок затоплення). Вони мають право подавати заявку на таку допомогу повторно, навіть якщо вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій. Але попереднє звернення мало бути не раніше ніж три місяці тому.

Подати заявку можна за такою адресою: вул. Новомістенська, 1 (понеділок–п’ятниця – 9:00–18:00). Телефон, за яким можна з'ясувати деталі - (066)9312356.

Нагадаємо, громадянам, що належать до категорії ВПО, наступного року обіцяють підвищити розмір державної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ