Today.ua

Украина вдвічі збільшить обсяг видобутку власного газу, - “Нафтогаз“

Компанія "Нафтогаз України" заявила, що має намір найближчими роками збільшити обсяги власного видобутку. Про це йдеться на сайті її дочірньої компанії "Укргазвидобування". У "Нафтогазі" кажуть, що газ власного видобутку може стати основою енергетичної незалежності України.

Стратегія, розроблена компанією, передбачає суттєве збільшення власного видобутку вуглеводнів. Упродовж десяти років обсяг видобутку газу мають намір збільшити вдвічі.

Для цього, кажуть у компанії, зараз розробляються проекти освоєння нових газових родовищ, які вже відомі, і які по праву належать Україні.

"Йдеться про Чорноморський шельф, Юзівську площу, чотири великі нафтогазові ділянки за підписаними угодами про розподіл продукції (УРП) – визнаним у світі галузевим механізмом співпраці, що збільшує ймовірність повернення міжнародних інвесторів до нафтогазового сектору України", - пишуть у повідомленні.

Крім того, компанія не обмежуватиметься лише розробкою розвіданих родовищ газу, але й активно займатиметься пошуком нових.

"Ми плануємо розпочати сейсморозвідку в 2021 році, пошуково-розвідувальне буріння – в 2022-му році", - ділиться планами "дочка" "Нафтогазу".

Зважаючи на такі далекоглядні плани, компанія "Нафтогаз" ще в минулому році підсилила свій кадровий потенціал спеціалістами відповідного профілю: ученими, а також практиками, що мають великий досвід розробки родовищ газу.

Нагадаємо, українцям назвали причину високих тарифів на газ. Високі ціни на блакитне паливо існуватимуть доти, доки на ринку газу залишатиметься монополіст – компанія "Нафтогаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ