Today.ua

Уряд ухвалив важливе рішення щодо виплати допомоги переселенцям: названі строки та цифри

Виплата допомоги переселенцям продовжена ще на півроку – до кінця січня 2024-го. Водночас, коло отримувачів допомоги звузиться. Дехто втратить на неї право. Причини втрати можуть бути як географічні (зміна місця проживання), так і майнові.

Таке рішення ухвалив уряд на своєму засіданні.

Розмір державної допомоги переселенцям залишається незмінним:

Більшості переселенців продовжать виплати автоматично. Водночас, частині ВПО їх скасують. Зокрема, будуть припинені виплати державної допомоги:

З 1 вересня також буде припинено виплати тим громадянам, чий майновий та фінансовий стан дозволяє нормально існувати без цієї державної допомоги.

Отже, виплати скасують таким категоріям громадян:

Громадян, яким буде відмовлено у виплаті державної допомоги, попередньо повідомлять про це. Якщо вони будуть не згодні з таким рішенням, то можуть його оскаржити. Тоді органи соцзахисту повинні будуть здійснити повторну звірку майнового стану скаржників за всіма реєстрами.

Крім того, урядом надана можливість отримувати допомогу переселенцям, в яких уже за новою адресою проживання народилась дитина.

Рішенням уряду також передбачена можливість дистанційно відмовитись від статусу ВПО. Для цього тепер не потрібно особисто відвідувати орган соцзахисту.

Нагадаємо, відповідно до даних Рахункової палати держава переплатила переселенцям майже 900 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ