Today.ua

В Україні, після літнього зниження, знову почали зростати ціни на яйця

В Україні знову почали зростати ціни на яйця. Поки що приріст цін на цей продукт незначний. Проте тенденція, як і прогнозували аналітики, вже намітилася.

Про те, як змінилися ціни на яйця у вересні, свідчать дані порталу minfin.

Отже, подорожчання яєць поки що не сильно б'є по кишені, але все ж воно є. Зокрема, курячі яйця від торгової марки Квочка зросли в ціні з 45,82 до 46,00 грн за десяток.

При цьому десяток яєць від торгової марки Ясенсвіт навіть трохи знизився в ціні: 46,21 грн за десяток у вересні проти 46,34 грн у серпні.

Проте яйця від цієї торгової марки в упаковках по 18 і 30 штук стали дорожчими. Зокрема, упаковка на 18 яєць зросла в ціні з 81,96 грн до 83,65. А упаковка на три десятки яєць подорожчала зі 136,81 до 141,83 грн.

Осіннє подорожчання яєць ще влітку прогнозували експерти аграрного ринку. Зокрема, економіст Олег Пензін говорив, що восени цього року може повторитися історія з торішнім зростанням цін на яйця. Щоправда, природа цього подорожчання різна.

Так минулого року ціни на яйця стали стрімко підвищуватися восени через те, що фермери через війну не оновили поголів'я птиці, і несучки почали старіти. А нинішнього року подорожчання може бути пов'язане з подорожчанням комбікормів для птиці. Зокрема, зростає ціна на кукурудзу через те, що зросла вартість її збирання. Адже збирати врожай доведеться, використовуючи дизпаливо, яке значно зросло в ціні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ