В Україні за останній місяць подорожчало м'ясо Найменше цінник виріс на свинину, далі за вартістю йдуть курятина, індичка та яловичина. Зростання цін на ці види м'яса прискорилося.
Моніторинг цін у найбільших українських торгових мережах показав, що незважаючи на те, що свинина у закупівлі подешевшала, цінник на м'ясо у супермаркетах виріс.
Так, середня вартість свинячої грудинки, станом на 3 серпня, становить 178,67 грн/кг. Свиняча лопатка коштує в середньому 192,52 грн за кг, ошийок дорожче – 256,53 грн за кг, а свинячий підчеревок – 180,46 грн/кг.
Свинячі ребра навіть подешевшали на пару гривень, у порівнянні з липнем – до 177,46 грн за кг. А ось шашлик виріс у ціні до 218,79 грн за кг.
Інші види м'яса у липні подорожчали ще більше. Так, курятина та індичка стали дорожчими в середньому на 1%, а яловичина – на 2,8%.
Так, середня вартість курячого стегна на початку серпня становить 107,45 грн за кг, гомілки та тушка коштують дешевше – 79,95 та 73,80 грн за кг відповідно, а от куряче філе подорожчало до 145,93 грн за кг.
Курятина ТМ "Наша Ряба" коштує дорожче. Наприклад, за стегно доведеться віддати 139,01 грн за кг, гомілка коштуватиме 95,40 грн, а філе в середньому - 169,95 грн.
Щодо цін на яловичину, то кілограм гуляшу зараз у середньому коштує 245,16 грн, а ребра – 160,48 грн за кг. Найдешевше м'ясо можна купити в "Ашан".
Раніше повідомлялося, що в Україні рекордно подешевшала малина.