Today.ua

В Україні впала середня зарплата: кому і в яких регіонах платять більше

Середня зарплата в Україні, станом на грудень, становить 11 987 гривень. Ще в жовтні ця сума дорівнювала 12 174 грн, що на 1,5% більше. Це означає, що ріст зарплат під час коронакризи зупинився. Такі дані привели в Державній службі статистики.

За статистикою, реальна зарплата в Україні з урахуванням інфляції в листопаді 2020 року, в порівнянні з листопадом минулого року, зросла на 8,1%, а номінальна зросла на 12,2%.

Якщо порівнювати по регіонах України, то найбільше отримують жителі Києва - 17 582 гривень, найнижча зарплата - в Чернігівській області - 9 615 гривень. У більшості інших областей розмір зарплати знаходиться в межах від 10 000 до 11000 гривень. Найбільші зарплати в Україні на сьогоднішній день в сфері "Інформація та телекомунікації" - 21079 гривень, найнижчі - в сфері "Тимчасового розміщення і організації харчування" - 6331 гривень.

Майже чверть всіх роботодавців України рішуче налаштовані в наступному році підвищити зарплати своїм співробітникам. Принаймні, підвищити офіційні зарплати хоч не на багато все таки доведеться, тому що з 1 січня 2021 рік збільшується розмір мінімальної зарплати. З огляду на те, що роботодавцям доведеться частину заробітків вивести з тіні і платити більші податки по ним, то розраховувати на істотне підвищення реальних зарплат особливо не варто.

Раніше повідомлялося, які зарплати отримують працівники "Укрзалізниці" різних спеціальностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ