Today.ua

В Україні зросли ціни на вино: яка мінімальна вартість пляшки

В Україні з 13 січня виросли мінімальні ціни на вітчизняне вино. Пляшка ігристого подорожчала з 89 до 109 грн за 0,7 л. Таким чином, подорожчання склало в середньому 20 грн, або 22,4%.

У прес-службі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства відзначили, що ціни на вино підняли з метою захистити внутрішній ринок вин від зовнішньої експансії і забезпечити споживача якісним українським продуктами виноробства. У результаті українські винороби стануть конкурентоспроможними і відновлять втрачені позиції на ринку, вважають у відомстві.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що через те, що винний напій (який гіршої якості), продають в Україні за тією ж ціною, що і справжні вина, виробники почали втрачати покупця, у зв'язку з чим була загроза закриття українських виноробних заводів.

"Збільшення ж виробництва дасть можливість українським підприємствам відновити роботу, зберегти наявні та створити нові робочі місця, що призведе до наповнення бюджету і соціальної стабільності", - додав міністр.

Уряд має намір підтримати вітчизняних виробників вина, і підняти рейтинг українських виноробів, які дійсно роблять якісну продукцію. Так, платити за задоволення доведеться тепер більше, але і якість продукту, відповідно, буде тільки поліпшуватися.
Раніше повідомлялося, що в 2020 році алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 0,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ