Today.ua

Відстрочка від мобілізації: кому з українців потрібно буде повторно пройти військово-медичну комісію

Особи, визнані військово-лікарською комісією тимчасово непридатними, мають пройти повторний лікарський огляд. Якщо ВЛК винесе вердикт, що призовник придатний до служби, йому буде вручено мобілізаційне завдання.

За законом, тимчасова відстрочка від мобілізації не прирівнюється до звільнення від служби. Громадянам з таким статусом потрібно бути готовими заново проходити медкомісію через 6 місяців після отримання відстрочки, і отримати новий висновок.

Адвокат юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" Дмитро Лазебний розповів, що відправка на повторне проходження ВЛК може бути в тому випадку, якщо попередній висновок ВЛК завершився, і тоді для актуалізації даних можуть направити на повторну комісію з метою визначення ступеня придатності військовозобов'язаної особи.

Відповідно до наказу Міноборони №402 від 14.08.2008, після закінчення медичного обстеження під час мобілізації військовозобов'язаного можуть визнати:

Довідка ВВК про тимчасову непридатність до військової служби з повторним оглядом не є підставою для звільнення особи від мобілізації. Такий вердикт передбачає, що після проходження реабілітації/лікування призовника знову чекає повторний огляд комісією ВВК.

Раніше повідомлялося, що з жовтня в Україні посилять мобілізацію після цифровізації всіх реєстрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ