Today.ua

ВПО можуть отримати до 108 000 грн: заявки приймають до 15 серпня

Українці з-поміж ВПО (внутрішньо переміщених осіб) можуть отримати до 108 тис. грн. Заявки на грошову допомогу для переселенців приймають до 15 серпня.

Виплати переселенцям надає міжнародна гуманітарна організація Help – Hilfe zur Selbsthilfe. Йдеться про грантову допомогу підприємцям з числа ВПО, а також підтримку потерпілому від війни мікробізнесу. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Хто может подати заявки

Програма діє для підтримки наступних бізнесів:

Заявки приймаються від підприємців із Києва та Київської області, а також із Чернігівщини та Житомирщини. У претендентів на виплати має бути довідка, що підтверджує їхній статус.

Перевага надаватиметься домогосподарства з дітьми, людьми з інвалідністю та людьми похилого віку, жінкам-підприємцям, і тим українкам, які очолили сім'ї після загибелі або травмування чоловіка, а також його потраплянням у полон.

У рамках проекту виділять 325 грантів до 2700 євро (близько 108 тис. грн). Кошти можна витратити на закупівлю обладнання та матеріалів. Для участі необхідно заповнити гугл-форму. Заявки приймаються до 15 серпня.

Help зберігає право продовжити прийом заявок на свій розсуд або достроково закрити його при наборі достатньої кількості учасників.

Нагадаємо, що переселенці одержують щомісячні виплати від держави. Йдеться про 2000 грн на дорослого та 3000 на дитину чи особу з інвалідністю. В Україні офіційно зареєстрували близько 5 млн ВПО.

Раніше повідомлялося, що українські військові можуть одержати одноразові виплати у розмірі 700 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ