Today.ua

Вторинне житло в Україні подорожчає: стало відомо, на скільки зростуть ціни на квартири у липні

Ціни на вторинну нерухомість в Україні почнуть зростати вже з липня. Пік припаде на кінець серпня-початок вересня. На скільки зросте вартість квадратних метрів, розповів спеціаліст з нерухомості Юрій Піта.

За словами експерта, вторинний ринок житла в Україні на сьогоднішній день активніший за первинний. Покупців найбільше цікавить старий житловий фонд. У середньому до осені підвищення цін на цей сегмент нерухомості очікується в межах 10%, зазначає Піта.

Вартість квартир зростатиме на територіях, де немає бойових дій та масивних ракетних ударів. Відповідно, найбільший попит та приріст цін буде переважно у західних регіонах – Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Тернопіль. У Києві, Вінниці, Житомирі та Рівному також буде зростання попиту та цін. Найбільший пік Юрій Піта прогнозує на липень-серпень.

Найменший інтерес до житла буде у таких містах як Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Дніпро, Суми та Чернігів.

Ціни на нерухомість у військовий час безпосередньо залежать від ситуації на фронті. Чим вона краще, тим люди психологічно більш готові купувати та продавати нерухомість.

Піта прогнозує, що первинний ринок нерухомості буде відновлено трохи пізніше, ніж вторинний. Але вартість нового житла також зростатиме. Нові програми з надання іпотек на житло оживлять ринок. Багато залежатиме й від того, яке буде фінансування забудовників.

Раніше повідомлялося, що в Україні запровадили нові правила для покупців квартир у новобудовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ