Today.ua

Виплати припиняться з 1 вересня: багато ВПО втратять державну допомогу

Уряд змінив правила надання грошової допомоги для переселенців. Багато ВПО з 1 вересня втратять державну підтримку і більше не отримуватимуть виплат.

Грошова допомога для переселенців надається українцям, які були вимушені покинути свої домівки і переїхати до інших регіонів країни. Держава забезпечує їм допомогу у розмірі 3000 грн для дітей та людей з інвалідністю, а також 2000 грн для дорослих.

Кабмін вирішив скасувати виплати для деяких громадян та змінити порядок надання коштів в цілому. Кошти більше не отримають:

Якщо ВПО не підпадає під жодну з вказаних категорій, їй продовжать виплати автоматично. Щоб гроші продовжували нараховуватися, потрібно засвідчити своє проживання на небезпечних територіях, визначених урядом. Слід надати інформацію про прописку у певному населеному пункті.

У разі незгоди зі скасуванням фінансової допомоги від держави, переселенець може оскаржити рішення в органі соціального захисту, надати підтверджувальні документи. У такому випадку він продовжить отримувати виплати.

Раніше повідомлялося, що ВПО можуть отримати до 108 000 грн. Заявки на виплату приймаються до 15 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ