Today.ua

Як вплине підвищення комунальних тарифів в Україні на одержувачів субсидії: у Мінсоцполітики зробили заяву

Одержувачі субсидій в Україні не відчують на собі підвищення тарифів, оскільки це компенсується збільшенням розміру самої субсидії. Таку заяву зробили в Міністерстві соціальної політики, зазначивши, що в 2021 році субсидію отримають всі ті, хто має право на виплати.

Зазначається, що всі домогосподарства, які раніше не користувалися субсидіями, але які зараз не мають можливості оплачувати ЖКП, можуть звернутися за її оформленням. Зробити це можна дистанційно через вебсайт, або відправивши заяву і декларацію поштою до органу соціального захисту населення.

У Міністерстві додали, що майже 1,8 млн сімей на сьогоднішній день користується пільгами при оплаті комуналки і мають знижку від 25% до 100% в залежності від категорії пільговика.

На сьогодні середній розмір субсидій становить 1600 гривень. У наступному році він може дещо збільшитися - через те, що виростуть тарифи на комунальні послуги.

Незважаючи на зростання субсидій, в бюджеті майбутнього року на субсидії закладено всього 36,3 мільярда гривень. Це на 2,7 мільярда менше, ніж було в минулому році. Таким чином, гроші, передбачені на субсидії, можуть закінчитися раніше, ніж закінчиться 2021 рік. Тоді доведеться або урізати одержувачів, або шукати додаткове фінансування.

Нагадаємо, українці, які не платять податків і єдиний соціальний внесок, не можуть розраховувати на допомогу від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ