Today.ua

Яким буде курс долара на наступному тижні: аналітики виступили із заявою

Курс долара до гривні протягом наступного тижня буде поступово знижуватися до 28,10 грн/долар, після чого гривня на якийсь час стабілізується. За словами аналітика Максима Пархоменка, курс долара до гривні на початку цього тижня почав рости, але наступного тижня очікується обвал американської валюти.

У п'ятницю, 13 листопада, гривня почала зміцнюватися і застигла на позначці 28,12 грн/долар. Експерт вважає, що така динаміка в парі з падінням долара тижнем раніше дозволяє говорити про стабілізацію гривні.

Якщо найближчим часом НБУ не посилить тиск на гривню і не буде скуповувати надлишок валюти з ринку, на наступному тижні ми можемо протестувати позначку в 28 грн/долар, додав аналітик.

Минулого тижня офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 28,25 до 28,18 грн/долар. Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 28,15/28,20 до 28,25/28,30.

У неділю, 15 листопада, курс долара встановлений на рівні 28,19 грн/долар, євро опустився до 33,26 грн/євро.

Роблячи прогноз до Нового року, експерти переконані, що курс долара в кінці грудня буде вище, ніж сьогодні. Попередньо долар підніметься до 29 грн /долар. Листопадове зміцнення гривні аналітики не вважають довгостроковими. Воно спровоковане плутаниною з виборами в США, а також деякими внутрішніми процесами, пов'язаними зі сплатою податку на прибуток.

Раніше повідомлялося, що аналітики Forex Club не виключають навіть падіння гривні до рівня 28,4-29,5 грн /долар на фоні посилення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ