Today.ua

Зарплата понад 50 тис. грн: в Україні під час війни з'явилося багато високооплачуваних вакансій

В Україні змінилася ситуація на ринку праці. Під час війни з'явилося багато високооплачуваних вакансій. Зарплати перевищують 50 тис. грн.

У країні зросла кількість роботи для фахівців у різних сферах. На ринку гостро не вистачає представників робітничих спеціальностей – багато чоловіків мобілізувалися та пішли захищати країну від російських окупантів. За даними Work.ua, до топ-10 фахівців із максимальними зарплатами потрапили не лише представники IT-індустрії. Але вони – традиційно залишаються найоплачуванішими.

В Україні більшість представників бізнесу відчуває дефіцит кадрів. Він також пов'язаний із відпливом робочої сили за кордон. У регіональних компаніях у лавах ЗСУ служать до 20% військовозобов'язаних співробітників. Серед основних проблем підприємців - зниження купівельної спроможності населення.

У Харкові лише 6% серед опитаних компаній працюють у повному обсязі. Ще 63% працюють із обмеженнями, а 31% взагалі не працюють.

У 56% підприємців регіону до армії призвано до 20% військовозобов'язаних працівників. 19% не мають мобілізованих працівників. Компанії до кінця року збираються зосередитися на підтримці діяльності в умовах воєнного стану та виходу на нові ринки. Вони планують вдатися до скорочення видатків.

Раніше повідомлялося, що компанія Work.ua припинила роботу із найбільшими міжнародними компаніями.

Також стало відомо, що мінімальна зарплата восени може зрости більш як на 2000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ