Today.ua

Зеленський назвав держкомпанію з найнижчими тарифами на газ для населення

Президент Володимир Зеленський заявив українцям, що державна компанія "Нафтогаз" буде зберігати низькі ціни на ринку газу. Він нагадав, що з серпня в країні запрацював відкритий ринок газу для населення, і українці можуть самостійно вибрати собі постачальника з кращими умовами.

За словами глави держави, він обговорив з головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим питання цін для населення. Зараз на ринку для населення оперує більше 50 компаній, які пропонують газ за тарифами від 6,99 до 10,8 грн за кубометр.

Зеленський стверджує, що ціни приватних постачальників будуть на 30-40% вищими від ціни "Нафтогазу". По регіонах тарифи на газ відрізняються істотно. Наприклад, ціна на газ на січень 2021 від "Нафтогаз України" становить 7,22 грн/куб. м з ПДВ, тоді як ціна обласних газзбутів в середньому дорівнює 9,9 грн/куб. м з ПДВ.

Президент додав, що "Нафтогаз" буде пропонувати найнижчі ціни на газовому ринку, і буде боротися за зменшення тарифів, в порівнянні з конкурентами.

Газові компанії пояснюють зростання тарифу на газ з 1 січня підвищенням цін на європейському ринку газу. Вперше за два роки європейська ціна на газ досягла свого максимуму.

Раніше повідомлялося, що постачальники газу загрожують українцям масовими відключеннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ