Today.ua

Зеленський назвав людей, які заважають Україні отримати транш від МВФ

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна, як держава, повністю виконала всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання чергового траншу кредитної допомоги. Завадити в отриманні грошей можуть тільки окремі люди, які "працюють проти України". Про це Зеленський заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Ми чекали довго другого траншу від МВФ. Ми виконали всі. Я так вважаю. Але я вважаю, що як всередині країни, так і зовні, є люди, які працюють проти України. І вони, повірте мені, лобіюють свої інтереси, щоб стабільності в Україні не було ", - заявив президент.

Президент України не став називати прізвища цих осіб напередодні місцевих виборів в країні.

"Я перед виборами не хочу називати їхні прізвища. Чесно кажучи, і після виборів не хочу. Я розумію, що вони роблять, які кошти вони вкрали у держави і зараз їх витрачають на лобізм на Заході", - додав Володимир Зеленський.

Зеленський також зізнався українцям, що сьогоднішній стан економіки поки не дозволяє Україні відмовитися від співпраці з МВФ. Через слабку економіку ми поки що не можемо дозволити собі відмовитися від західних грошей, і тому повністю залежні від Міжнародного валютного фонду.

"Сьогодні економіка так вибудувана в Україні і вона так вибудовувалася, що ми без західних грошей не можемо прожити. Це правда, і люди повинні про це знати. Тому було неможливо відмовитися від МВФ. Я вдячний їм за їхню допомогу. Це наш стратегічний партнер" , - зазначає Зеленський.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк підвищив курс гривні перед виборами і стабілізував долар на позначці 28,27 грн/долар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ