Today.ua

Долар після виборів дорожчає другий день поспіль: прогнози експертів до кінця тижня

У вівторок, 27 жовтня, курс долара встановлений НБУ на позначці 28,34 грн/дол., що на 5 копійок більше, ніж днем раніше. У понеділок після виборів американська валюта подорожчала на 2 копійки. Що б не говорили експерти, але безсумнівно на першому тижні після виборів долар буде підвищуватися з кожним днем, і може досягнути  позначки 28,5-29,5 гривень за долар.

За тиждень - з 20 по 27 жовтня - гривня зміцніла по відношенню до долара на чотири копійки. Курс євро при цьому знизився на шість копійок після зростання на 14 копійок в попередній банківський день - до 33,49 грн/євро.

За словами старшого фінансового аналітика групи ICU Тараса Котовича, у кінці жовтня гривня зміцниться, тому що на поточному тижні українці сплачуватимуть щомісячні податки, що простимулює продаж валюти. Як зазначив аналітик, після п'яти тижнів інтервенцій з продажу валюти минулого тижня НБУ не брав участі в торгах на валютному ринку. Минулого тижня курс гривні на міжбанківському ринку коливався і завершив тиждень на рівні 28,32 грн/долар, що лише на 0,1% більше, ніж на попередньому тижні.

Економічний експерт Олексій Дорошенко спрогнозував, що до кінця 2020 року курс долара може досягти 29-29,5 грн/дол.

Нагадаємо, в Україні по-новому будуть нараховувати податок на нерухомість, вибираючи основним критерієм не площу житла, а його ринкову вартість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ