Today.ua

Одержувачів пенсій в Україні почнуть масово перевіряти: Пенсійний фонд озвучив процедуру

Українських пенсіонерів, які отримують гроші через банківські карти, незабаром почнуть масово перевіряти. Таке доручення Кабмін дав Пенсійному фонду. Передбачено перевірити реальність одержувачів пенсії шляхом створення "єдиного звернення в питанні виплати пенсій", заявив прем'єр Денис Шмигаль.

Органи Пенсійного фонду та соцзахисту повинні сформувати перелік одержувачів на підставі отриманих заяв і разом з необхідними для відкриття рахунку документами передати дану інформацію уповноваженому банку не пізніше, ніж через 5 днів з дня отримання документів. Якщо пенсія перераховується на картку, термін дії якої більше року і протягом року по цій картці не витрачалися кошти особисто пенсіонером або одержувачем допомоги, тоді такого одержувача Пенсійний фонд обов'язково перевірить.

Ідентифікація та верифікація особистості пенсіонера проходить на підставі пред'явленого паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує його вік, і визначеного законодавством документа, в якому зазначено відомості про місце проживання громадянина. Не всі пенсіонери в Україні на даний момент отримують пенсійні виплати на карту. Деякі громадяни все ж вважають за краще отримувати щомісячні пенсії через "Укрпошту". У Кабміні також передбачили механізм перевірки таких одержувачів. Їхні особи також ідентифікують в ПФУ.

Нагадаємо, кому з громадян в Україні можна отримувати тимчасову соціальну допомогу, і як не залишитися без грошей тим пенсіонерам, у кого не вистачає стажу для виходу на пенсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ