Today.ua

Пенсіонерам в Україні зроблять перерахунок уже через кілька тижнів: що зміниться

У квітні частини пенсіонерів перерахують виплати. Перерахунок проведуть для тих громадян, хто продовжує працювати після виходу на пенсію. Згідно з новим законом, підвищиться розмір самої виплати і надбавка за стаж.

З 1 березня українцям провели індексацію пенсій, але вона не стосувалася працюючих громадян на пенсії. На сьогоднішній день в Україні близько 2,7 млн працюючих пенсіонерів. З 1 квітня всім їм перерахують виплати, при наявності 24 місяців додаткового стажу.

Якщо у працюючого пенсіонера накопичені 30 років стажу для жінок і 35 років для чоловіків, то його пенсія підвищиться на 2% від прожиткового мінімуму, а надбавка за стаж складе 35,3 грн.

Якщо розрахунковий розмір пенсії становить 6000 грн, то після 24 місяців додаткового стажу підвищення складе 120 грн.

У березні надбавки до пенсії отримали 7,91 мільйона українців. У середньому доплати виявилися мізерними - не більше 100 гривень. Наступний етап підвищення пенсії настане в липні. Уже через кілька місяців мінімальну пенсію збільшать на 85 грн - з 1769 до 1854 грн, а максимальну - на 850 грн, до 18 540 грн. Все це відбудеться після збільшення прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, при наявності необхідного пенсійного стажу українці зможуть виходити на пенсію в 60 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ