Today.ua

Стало відомо, коли знизиться ціна на молочну продукцію

Ціни на молочку виросли до свого максимуму і найближчим часом не впадуть. В Асоціації тваринників України розповіли, чому взагалі відбулося зростання цін і в який період 2021 року можна сподіватися на їх зниження.

З вересня 2020 року молочна продукція досягла свого піку за вартістю. Зростання цін сталося через подорожчання собівартості виробництва молока. Експерти Асоціації тваринників України відзначають, що головною причиною є неврожай культур, яким годують корів в холодну пору року.

За словами технолога по годівлі великої рогатої худоби Ольги Лози, основним критерієм для формування цін на молочну продукцію, є його собівартість, яка з початку осені минулого року серйозно виросла.

І на це є дві причини. Перша - неврожай силосних культур майже по всій країні. Друга - подорожчання зернових і протеїнових інгредієнтів для раціону корів.

Звичайно ж, виробнику невигідно поставляти товар за колишньою ціною, якщо собівартість молока виросла.

За словами експертів, ціна не зміниться протягом перших чотирьох місяців 2021 року - поки корів годуватимуть, заготовленим з осені кормом. Навесні ціни на молочку і зовсім можуть підскочити, коли буде відчуватися дефіцит зерна, сої та соняшнику.

Нагадаємо, в Україні стрімко дорожчає сало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ