Today.ua

У США готують заміну доларові

У США відмова від долара йде повним ходом. Йдеться про готівку, оскільки населення вважає її головним рознощиком коронавіруса. На думку американського експерта, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк на тлі пандемії готують перехід від паперового долара до глобальної цифрової валюті.

Як розповів Білл Сарді в своїй статті, відмова від готівкової валюти і монет в Штатах йде повним ходом: «Ми вже бачимо, що роздрібні торговці уникають паперових грошей як нібито переносників коронавіруса COVID-19 і просять населення віднести свої скарбнички з монетами в банки. Я сподіваюся, ви розумієте, що відбувається ... Це не вигадана подія або теорія змови».

Експерт прогнозує, що незабаром влада оголосить паперові банкноти і монети головними рознощиками інфекції, після чого близько двох трильйонів готівки стануть нікому непотрібним сміттям. Крім того, Сарді зазначив, що Міністерство фінансів США активно працює над введенням власної цифрової валюти, щоб отримати можливість зібрати близько п'яти сотень мільярдів додаткових податків і заощадити 700 мільйонів доларів на друку банкнот.

На думку автора статті, при переході з паперової готівки на цифрову валюту, найімовірніше, «паперовий долар прийматимуть в банках по 80 центів цифрових грошей». Але це не єдиний варіант заміни долара, який опрацьовують в США, стверджує Білл Сарді.

Паперову готівку можуть замінити сріблом. «Забудьте про ринкову ціну срібла. Я говорю про срібло, яке використовується для покупки продуктів харчування і предметів першої необхідності ... вартість срібного долара складе 50 доларів», - вважає експерт.

Нагадаємо, раніше фінансовий аналітик великого транснаціонального банку передрік крах американської валюти. За його твердженням, долар знеціниться вже в 2021-му році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ