Today.ua

Ціни на оренду квартир у Німеччині: що потрібно знати українцям, які зайняті пошуками житла

На сьогодні Німеччина – найпопулярніша країна серед українських біженців. Там мешкає понад мільйон наших співгромадян. Українців приваблює у цій країні висока допомога для біженців, а також можливість непогано заробити. Однак ціни на оренду квартир у Німеччині також немалі. Та якщо зайнятися пошуками прийнятної пропозиції, то можна непогано заощадити.

Згідно зі статистикою, на долю оренди житла та комунальних витрат припадає в середньому 36% від загальної суми видатків німців, а також іноземців, які проживають і працюють у Німеччині. Причому зараз ця цифра ще зросла, оскільки за останній рік ціни на оренду квартир у Німеччині підскочили на 5-10%. І все ж таки, і в цій країні можна підшукати оптимальний варіант.

Де слід шукати житло

Звичайно, найбільше для цього підходять сайти, які пропонують багато варіантів орендованого житла в різних містах Німеччини. Експерти пропонують користуватися такими сайтами:

Ці джерела є найбільш надійними. Ними користуються всі німці, і тут найменша можливість нарватися на шахраїв.

Декілька правил для пошуку доступного житла

Варто прислухатися до порад бувалих людей, які вже мають у цьому досвід. Отже, кілька корисних правил для пошуку орендованої квартири:

  1. Не хапайтеся за перший варіант, що трапився. Порівнюйте умови і ціни. Так найпростіше знайти оптимальний варіант.
  2. Не відкидайте варіант із заміським житлом. Як правило, за межею великого міста житло дешевше. А транспортне сполучення у Німеччині – не як у нас. Тому вам буде легко діставатися місця роботи.
  3. Можна пошукати сусіда, з яким ви зможете винаймати одну квартиру на двох. Це вдвічі здешевить ваші витрати. При цьому варто пошукати у профільних групах в соцмережах. Не виключено, що ваш потенційний сусід уже шукає там вас.
  4. Не соромтеся торгуватись з орендодавцем. Багато хто з них готовий йти на поступки в ціні.
  5. Якщо ви маєте намір влаштуватися в країні надовго, краще знімати житло на умовах довгострокової оренди. Власники житла тоді можуть суттєво знизити ціну за нього. Довгострокова оренда – це хоча би на півроку.
  6. Найкраще займатися пошуками житла та його орендою не в піковий сезон. Наприклад, улітку. Тоді ціни на орендоване житло в Німеччині дешевші.

Після того, як ви засвоїли ці правила, можна приступати до пошуку житла.

Тут потрібно розуміти, що ціни на оренду квартир у Німеччині, втім, як і всюди, залежать як від площі та комфортності житла, так і від того, де воно розташоване. Наприклад, за квартиру з однією спальнею у Берліні доведеться віддати в середньому 1233 євро (1326 доларів). А ось така ж квартира на околиці міста може коштувати 900 євро (968 доларів).

Орієнтовні ціни на оренду квартир

Однокімнатна квартира-студія:

Квартира з однією спальнею:

Двокімнатна квартира:

Трикімнатна квартира:

Таким чином, якщо ви, наприклад, знайдете собі компаньйона та винаймете двокімнатну квартиру на двох за межею міста, то у вас буде і особистий життєвий простір (окрема кімната), і платити доведеться трохи більше 400 євро.

Нагадаємо, в Україні аналітики прогнозують обвал цін на оренду квартир вже найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ