Today.ua

Що буде з курсом долара в Україні після продовження карантину: прогноз аналітиків

Карантин в Україні збираються продовжити до 31 грудня, і багатьох цікавить, чи відобразиться це якось на курсі долара. Валюта вже кілька днів поспіль знижує оберти і аналітики прогнозують, що паніки на валютному ринку у зв'язку з продовженням карантинних обмежень на даний момент немає.

Аналітик Олександр Паращій нагадав, як у березні, після оголошення карантину, два тижні була паніка і Нацбанку довелося влити в економіку близько 2 млрд доларів. Тоді курс долара виріс з 24,7 грн/дол., до 28,1 грн/дол.

Цього разу, за словами аналітика, паніки на валютному ринку не буде. Крім того, він не виключає, що подальший карантин призведе до зміцнення гривні. Адже якщо будуть нові обмеження, попит на долар змешиться. Зміцненню курсу посприяє і покупка іноземцями українських державних цінних паперів (ОВДП).

На сьогоднішній день, 13 жовтня, курс долара виріс на чотири копійки, у порівнянні з попереднім банківським днем. Купити американську валюту у вівторок можна буде за 28,25 грн /дол. Це перше подорожчання валюти за останні п'ять днів. Євро піднявся в ціні до 33,34 грн/євро. З п'ятниці, 9 жовтня, європейська валюта утримувалася на рівні 33,27 грн /євро. До виборів в Україні 25 жовтня валюта сильно коливатися не буде. На валютному ринку, як і ранішеЮ попит переважає над пропозицією, тому якщо НБУ не буде викуповувати надлишок валюти, утримуючи курс долара, гривня може планомірно зміцниться до 28,00 грн /дол. Принаймні, на цьому тижні долар точно дорожчати не буде, переконані аналітики.

Раніше повідомлялося, що експерти пропонують українцям переводити свої заощадження в американську валюту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ