Today.ua

Субсидії на електроенергію можуть досягати 1000 гривень: хто з українців отримає пільги

Українці, які використовують електроенергію для опалення своїх осель, зможуть отримати субсидію на оплату комуналки. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, розмір виплат для таких громадян може становити близько 1000 грн на місяць.

Глава уряду доручив розглянути дане питання Міністерству соціальної політики та Міністерству фінансів, і розробити механізм субсидування, який допоможе людям опалювати свої будинки електрикою. Після підвищення тарифів на газ люди в селах  розтоплюють грубки, адже ціни на опалення для них стали непідйомними.

За словами Шмигаль, виплати субсидій українцям у зв'язку із зростанням тарифів збільшаться. Зараз їх отримують 3,1 млн осіб, а середній розмір становить 1600 грн. Механізм отримання субсидій спрощено, за рахунок чого українцям не варто соромитися вимагати від держави матеріальну допомогу на оплату комунальних послуг. З 1 січня набула чинності постанова про скасування пільгового тарифу за перші 100 кВт електроенергії на рівні 90 копійок, і встановлено єдиний тариф на всі використані кіловати. Нові тарифи на електроенергію для населення будуть діяти до 31 березня 2021 року. Субсидію в розмірі близько 1000 грн замість пільгового тарифу на електричне опалення зможуть отримати 400 тис. родин.

Раніше повідомлялося, що в лютому суми в платіжках українців збільшаться в середньому на 78 гривень, а в квітні тарифи знову переглянуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ